2011. október 8.

Összegzés: Egy hónapja!

Kedves Olvasóink!

Az Evangélikus Fiatalok Oldalának egy hónapos megalakulása alkalmából, egy részletes összegzést szántunk Nektek, ahol először is szeretnénk megköszönni, hogy már több mint 1000-szeres a látogatottságunk, aztán sorra vesszük, rendszerezzük eddigi cikkeinket, elmondjuk tapasztalatainkat és megosztjuk Veletek jövőbeli közös terveinket. Kattintsatok a TOVÁBB gombra az épülő hidak érdekében!

Az ötletgazda, Antal Bálint, szeptember elején említette először egy blog ötletét, mivel korábban nem volt az evangélikus fiataloknak semmilyen olyan fórum, ahol élményeiket, tapasztalataikat, ötleteiket átadhatták volna egymásnak. Az első pillanatban megtetszett az elképzelés, és ettől fellelkesülve immár ketten neki is láttunk kidolgozni egy koncepciót, hogy milyen fajta cikkeink legyenek, kik írjanak, milyen sűrűn jelentessük meg őket, mi legyen a szlogenünk - Építsünk Hidakat, találtuk ki - valamint hogy hol, milyen fórumokon hirdessük magunkat. Örömmel látjuk, hogy egy hónap elteltével, a legegyszerűbbnek gondolt facebook hirdetések mellett megjelenhettünk a GYIO-n és az evangelikus.hu ifjusági oldalán, néhány gyülekezet (elsőként a pécsi), valamint iskolák (Miskolci, Bonyhádi Ev. Gimnázium) honlapjain is. Bátorítunk mindenkit, hogy hirdessen minket, valamint olvasgassa rendszeresen cikkeinket.

Vegyük sorra az eddig megjelenteket: A kezdeti, Üdvözlet cikk után, megírtuk a nyári Balaton megkerülésünkről az Élménybeszámoló, Körbetekertük bejegyzést, a végén egy videóval. Majd Filmajánló az Éli könyvéről, ezt még két ilyen követte, a Keith-ről és a Hillsong - I heart revolution-ről. Utóbbi élménybeszámolónak is tekinthető. Ifibemutatkozós rovatba elsőként a Szegedi Ifjúságról került fel cikk, ez olyan műfaj, ahol mindenképp Tőletek várjuk a továbbiakat. Mindenképpen szerettünk volna vasárnaponként Útravalóval, kis történetekkel, mesékkel, áhítatokkal megjelenni, ez állandó rovatnak tekinthető. Az eddigiek: Pesti samaritánus históriája Gyökössy Endrétől, majd egy Kínai mese és egy megható történet Afrikából. Ebbe a rovatba is várunk ötleteket, lelkészektől, teológushallgatóktól, ifisektől egyaránt. 
Zenesarok kategóriába keresztény (főként evangélikus) együttesekről várunk ajánlásokat, remek lehetőség, hogy megismertessétek saját zenekaraitokat is. Mi már megtettük, a Bonyhádi Gyülekezet Ifjúságának „Eredendő bűn” c. alkotását népszerűsítve. Nemrég rendhagyó módon Makovecz Imre halálának szomorú apropóján megjelent egy cikk a siófoki evangélikus templomról és a művész néhány más művéről is.. A múlt héten egy újabb témakört találtunk ki, „Gondolatmorzsák” címmel, ide olyan bejegyzéseket szántunk, amik egy adott téma, valaki által szubjektív módon való körbejárása. Eddig az étkezés előtti imák fontosságáról írtunk, egy vicces, imádkozó kutyás videóval a végén. Ha pedig valamilyen országos, evangélikus fiatalokat érintő alkalmat szeretnétek hirdetni, az „Aktuális” felhívások közé kitesszük, amennyiben küldtök róla plakátot.

Miket várunk tehát Tőletek? Ha van kedvetek, küldjetek nekünk: Elsősorban Bemutatkozásokat a saját ifitekről, mit csináltok, mikor, hol, hányan, stb. Élménybeszámolókat nyári, őszi táboraitokról, alkalmaitokról. Ez különösen jó arra, hogy egyik ifiben bevált kirándulásokat, alkalmakat vagy akár csak apróbb ötleteket elcsenhessenek, kipróbálhassanak más közösségek is. Filmajánlókat, ha láttatok egy jó filmet ami megfogott, és ajánljátok másoknak is. Ilyet nehéz írni, úgy hogy ne lőjük le a poént de ugyanakkor felkeltse az érdeklődést is. Zenesarok kategóriába saját, evangélikus-keresztény témájú zenekaraitokról. Vasárnapi áhítatokat (lelkészektől is!!!), ezzel sokat tudtok segíteni nekünk. Gondolatmorzsákat személyes élményekről, gondolatokról. Aktualitásokat, ezzel pedig mi tudunk segíteni Nektek, hogy hirdetjük. Ezen felül, bármilyen cikket várunk egyéb témákban is, amik nekünk nem jutottak eszünkbe. A határ a csillagos ég, viszont a cikkek maximum egy oldal hosszúak legyenek, továbbá lényegretörőek, hogy minél többen olvassák végig.

Jó blogolvasást kívánunk, köszönjük mindenkinek, aki figyelemmel követi, HIRDESSETEK minket, küldjetek cikkeket, adjatok ötleteket nekünk, hiszen a Hídépítés nem megy egyedül. :) És reméljük, hogy jövőre a Szélrózsán mindenkivel találkozunk!

Üdvözlettel: Győrffy Lajos és Antal Bálint, két lelkes, 22ésféléves egyetemista Bonyhádról

Ui: A facebookon megjelentünk egy profiloldallal, jelöljetek be bátran!