Zenesarok

 
Ide várunk evangélikus hátterű zenekarokról rövid leírásokat, esetleg videókat is. Mivel a zenének közösségépítő  és megtartó ereje van, szeretnénk, ha idővel minden zenekari koncert bekerülne a Programajánlóba is.

 
Elsőként az Evangélikus Énekeskönyv digitális verzióját linkeljük ide, melyet mindenkinek ajánlunk, hiszen nagyon fontos az énekkincsünk megőrzése, és sok más egyházhoz képest ritka jó és sokszínű gyűjteményünk van
http://enekeskonyv.lutheran.hu/tartenek.htm


Zenekarok:
 
Agape
Teológusokból álló, ifjúsági dalokat játszó csapat.
Facebook csoportjukhoz bátran lehet csatlakozni itt!


Echo
Kőszegi keresztény könnyűzenei együttes, youtube-on és facebookon is megtalálhatjátok őket.Gábriel
Az együttesről eddig megjelenő cikkek:
"Háttal a vonaton", illetve "Az eredendő bűn"
Néhány dalunk a YouTube-on, az eredendő bűn teljes egészében is fenn van:
    
Egyéb cikkek találhatók: völgységportál, lutheran, tolnai népújság.
Honlapcím: http://gabriel.lutheran.hu/Jónás és Jézus - Rock Oratórium
1993-ban azonban gondoltunk egy nagyot, a gitártábor csapatával elkészítettük a „Jónás és Jézus” című rock-oratóriumot, amelyet az ország több evangélikus gyülekezetében előadtunk. Azt hiszem, mindannyiunk számára maradandó élmény volt ez.


Korálsziget
Énekeskönyvi énekek Derecskei András, Huszák Zsolt, Németh Tamás és Smidéliusz Gábor tolmácsolásában.
Keresztmetszet
A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium fiataljaiból alakult zenekar, saját számaival már már országos szintű ismertségre tett szert.Kör együttes
Orosházi evangélikus fiatalok zenekara, idén a Szélrózsa fellépői voltak.


Large Room zenekar
A zenekar 2001-ben alakult, stílusa jazz, funky, progressive.
Honlap és hanganyag: http://largeroom.lutheran.hu/
Facebookon: https://www.facebook.com/largeroom


Laza'C együttes
A győri evangélikus ifjúságból alakult zenekar, Ócsai Zoltán vezetésével.
Laza C, külön ejtve, nem lazac, bár az is lehetne, de nem az. Az alsó ajkadat ejtsd le kissé, úgy mondd! C, de egy kicsit lazább, van benne egy kis népies íz, néhány diákos furfang. A C lehetne akár a keresztyén szó első hangja is. Akár. Magunkat sem vesszük igazán komolyan, mint ahogy a műfaji határokat sem. Kicsi népdal, kicsi saját, néhány szólam és nagyon jó hangulat, ez a C. A gondolataink a mi gondolataink, bár a mondatokat költők fogalmazták. A dallamokat együtt alkottuk, improvizáltuk, énekeltük össze. Másolható is: ctrl+c. Laza szálak kötnek össze minket, nem feszülnek, ezért nem is szakadnak.
Megtalálhatjátok őket a facebookon is!LélekVár együttes
Kaposváron előző év szeptemberében egy fiatal felnőttekből álló zenekar alakult, elsőrendű célként, hogy a gyülekezet családi Istentiszteleteinek hangulatát emeljék és az ifjúsági zenével közelebb hozzák a fiatalokhoz Krisztus evangéliumát.Mandák kórus
A kántorképzősökből alakult kórus repertoárját Palestrina, Byrd, Purcell, Praetorius, Lechner, Vulpius, Bach, Schütz, M. Haydn, Mendelssohn, Pekiel, Goudimel, Tinódi, Gárdonyi, Kodály, Bárdos és Halmos művei jellemzik. (Gyönyörűen énekelnek. )
Bővebben:  http://church.lutheran.hu/mandakkorus/Metamorfózis
A Csorna-Kapuvár Egyházközség tagjai alapították. Döntően dallamos rock számokat játszanak, de többféle stílusban is kiváló dalokat adnak elő. A feldolgozások mellett, egyre több saját számuk is hallható.
További információk, videók, képek találhatók a következő oldalakon: http://metamorfozis.ewk.hu/
http://www.youtube.com/user/

MsEleonore1/videosM.Is.K.A Pörgős pop-punk zene, olykor egy kis ska-val fűszerezve. Fiatalos lendület és dinamizmus, amelyet a hat evangélikus fiatal hite táplál. Honlap: http://www.myspace.com/

miskaband
e-mail: miskaegyuttes@freemail.huMisztrál
Az 1997-ben alakult Misztrál zenei együttes ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyéni hangon. Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány és a különleges, gyökereiben magyar és modern dallamvilág. Megalakulásuk után egy évvel, 1998 júliusában, a XIX. Kaláka Folkfesztiválon megnyerték a Kaláka Alapítvány fődíját. 2006-ban Bartók Béla díjat, 2008-ban pedig Balassi Bálint emlékérmet kaptak.
Gyakori vendégei a Szélrózsáknak.


Pax et Bonum Kamarakórus
A Pax et Bonum Kamarakórus 2008 őszén, még PROtestáns Fiatalok Kamarakórus néven alakult, Abaffy Nóra vezetésével. Az együttes javarészt a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet 2. nyári tanfolyamának Budapesten élő és tanuló lelkes, énekelni szerető hallgatóinak és tanárainak baráti társaságából áll.


Pécsi Gospel Kórus Röviden: stílusbeli nyitottság, ökumenizmus, húsz tagot számláló zenekar, csodálatos zene :) http://www.pecsigospel.hu/


Pegy.hu Band
A Pesterzsébeti Evangélikus Gyülekezet zenekara, melyet koncertjeik mellett meghallgathattok minden hónapban a családi istentiszteletükön.
A zenekarról: http://pegy.hu/band
Dalok: https://soundcloud.com/pegy-hu-band
https://www.youtube.com/playlist?list=PL_PpJFPTzVe4UzBctSPw-2JwrMHFPSH-b

Szélrózsa Band Főként Új Énekeket és most már a Zarándokénekből való dalokat megzenésítő csapat, a Szélrózsa fesztivál hivatalos csapata!

Szegedi Evangélikus Ifi zenekara A karácsonyi koncertek mellett felléptünk a Kirchentagon, valamint mi szolgáltatjuk a zenéket a hónap első vasárnapján 9 órakor kezdőd családi istentiszteleteken is. Néhány dalunk található a youtubon is.

TeKi Band
Mindannyian a kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai, Szakképző Iskola és Kollégium (TEKI) diákjai vagyunk. 7 állandó tagból álló zenekarunk az idei tanévben alakult, lányok és fiúk vegyesen vagyunk 9. osztályostól a 13. osztályosig. Keresztény ifjúsági dalokat játszunk, melyeket megpróbálunk igényesen, a korosztályunkba tartozók által kedvelt stílusokban előadni. Bővebben itt olvashattok!