Bemutatkozók

Itt szeretnénk bemutatni a hazánkban lévő összes evangélikus ifjúsági kört. Ismerjük meg egymást, építsünk személyes kapcsolatokat, Építsünk Hidakat! Ezen az oldalon az eddig megjelent Ifi-Bemutatkozók linkjei találhatóak.A székesfehérvári evangélikus ifjúság
Azt, hogy mi az az IFI, mindenki tudja. Vagy majdnem mindenki. De hogy mi az a FIFI, NYIFI MIFI? Ezt talán csak mi, fehérváriak értjük. Hajdanán ugyanis elhatároztuk, hogy mindig együtt maradunk, rendszeresen összejárunk. Így alkotjuk majd felnőttként a Felnőtt IFI-t (FIFI), később, öregedvén a Nyugdíjas IFI-t (NYIFI), és így leszünk majd egyszer közösen a MIFI, azaz Megboldogult IFI tagjai. De ez már régen volt. :)


A Bonyhádi Evangélikus Ifjúság
Bonyhádon péntek esténként várják a templom mellett a tizen-huszon-éves fiatalokat, havonta a változatosság kedvéért van lelkibb tartalmú, beszélgetős, játszós, filmnézős valamint sportolós ifi is. Félévente csendes hétvégék Kismányokon. Van zenekarunk is, a Gábriel zenekar. Az EFO-n a nyári Balaton körüli túránkról, Svájci körutunkról,  valamint Erdingi testvérkapcsolatunkról van cikk.


Kőszegi Evangélikus Ifjúság
A Naprendszerben, ahol a Nap gravitációs hatása érvényesül találjuk a Föld nevű égitestet, melynek északi földgömbjén, annak is 47. fokán, a 16. hosszúsági körén terül el Magyarország ékszerdoboza, Kőszeg, mely megmentette a világot a pusztulástól, hisz zászlónk alatt egyesült minden erő a törökökkel szemben. S itt e nemes egyetemi szabad királyi városkában alkotta meg Isten a kőszegi ifit.
A kőszegi ifi egyik saját találmánya pedig a BÖFIK, melyről szintén írtunk már.


Szegedi Evangélikus Ifjúság
Szegeden két ifi működik, a csütörtöki - egyetemistáknak szóló - ifi, és a pénteki, főként helyben született, konfirmált fiataloknak. Előbbin a beszélgetések, éneklések, utóbbin a játék a domináns. Mindegyikbe várjuk szeretettel a csütörtök és/vagy péntek este Szegeden járókat a tanév bármely időszakában. Ádventben vásárt is tartunk, melyről szintén írtunk.


Az újonnan átnevezett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében van egy kis város, Vecsés, amely a káposztakészítési technikájáról híres. Azt viszont kevesebben tudják, hogy Vecsésen létezik evangélikus ifjúság. Koczor Márti írt róla egy jó cikket!
Budavári Ifjúsági Kör
Ez az ifjúsági kör a Budavári Gyülekezet közösségébe tartozik. Különlegesen szép templomuk és a Vár által nyújtott történelmi környezet önmagában is sajátos légkört jelent. Az ifi programjairól, teaházról, finnországi kirándulásról és ádventi vásárokról a várban írt Kövecses László, budavári ifis tag egy bemutató cikket.A Bobai Evangélikus Ifjúság
Ebben a cikkben a bobai ifiről olvashatunk. Boba egy Kemenesaljai falu, Celldömölk közelében. Bár lakossága nem éri el az ezret, mégis népes evangélikus ifjúsággal büszkélkedhet. :) Az írást Rosta Izabellának köszönjük, aki a Pápai Református Gimnázium idén érettségiző tanulója. Fogadjátok nagy szeretettel!

Csó(i)fi bemutatkozása
A cikket Gyurácz Márktól kaptuk, aki a Passiójukról (is) méltán híres nyugat-magyarországi Csó(i)fi tagja. Az ifi több környékbeli falu fiataljaiból áll, Vas megye nyugati részében. Amint olvashatjátok, rengeteg móka- kacagásban van részük, igazán élő társaságról tettek bizonyságot. Két videót is készítettek nekünk képeikből, olvassátok szeretettel az írását


Gyönki gyülekezet és az ifjúsága
Bálint a gyönki evangélikus gyülekezetben töltötte gyerekkori vasárnapjait, amikor templomba mentek. Múltról és jelenről írt cikket, amelyből nem hiányoznak a személyes élmények sem. Fogadjátok szerettel.
Élménybeszámoló a Linzi gyülekezetről
Az ausztriai Linz egyik kis evangélikus templomának szokásairól, rendjéről, programjairól írtam egy cikket, hiszen egyetemistaként egy félévet az itteni Johannes Kepler egyetemen tölthetek el. Megtetszettek a szokások, hetente koncert, Kirchenkaffee, közös főzések, alkalmak. Lenne mit tanulni tőlük itthon is. :)


Siófoki templom
Makovecz Imre halálával kapcsolatban írtunk egyet az ő életművéről. Mivel az evangélikus egyházban a siófoki templomot tervezte ő, erről láthatunk egy kicsit részletesebb bemutatást a cikkben.


Rajzok, Festmények a Bonyhádi Evangélikus Gimnáziumból
A bonyhádi gimibe nagyon sok tehetséges diák jár, ezt a főleg matek, földrajz valamint sport versenyek eredményei tükrözik a legjobban. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a rajzosok és festők között is kiemelkedő alkotásokat találhatunk. Ezekből egy naptárt is szerkesztettek. Ezeket a képeket mutatjuk be most nektek!

Hasonló írásokat természetesen nagyon szívesen várunk a saját ifijeitekről vagy templomaitokról is!