2011. október 14.

Bemutatkozunk, aktualitás: gyönki fiatalok

Külön aktualitással bír jelen irományom, mivel vasárnap (október 16-án) délelőtt 10 órakor a Kossuth rádióban a Gyönki Evangélikus Templom harangjai szólalnak meg. Beke Mátyás fog prédikálni ott, ahova személyesen is kötődöm családi gyökereim révén és nem mellékesen itt kereszteltek meg:)

"Tovább" után egy kis nosztalgia, aztán megismerhetitek a "Találkozások házát" és a felsőtagozatosak + ifisek nyári táborából is nézhettek fotókat. 
 
(nagyításhoz kattints a képekre)
Korábban már olvashattatok Bonyhád és Szeged között épült hídról, most egy picit más szemszögből olvashattok a Gyönk és Bonyhád közöttiről is. Rengeteg szállal kötődöm ide, hiszen szüleim gyönki származásúak és a rokonságom egy része is ebbe a gyülekezetbe tartozik. Gyerekkoromban általában hetente, kéthetente vasárnap mindig ott ültünk a családommal a templomban és álmos szemekkel próbáltunk figyelni. Sokszor megvártak minket a "beharangozással", mert a 30 km vasárnap reggel valahogy mindig tovább tartott, mint normál esetben. 
Számomra mindig is az egyik legszebb templom volt a gyönki, sárga falaival, szokatlan nyolcszög alakú tornyával és a körbesétálható oltárral, ami olyan magas, hogy talán egyesek még szédülnek is ott fenn :). 
Az ablakon kinézve gesztenyefa-ágakon átszűrődő napsugarak és szól a 293-as záróének: "Örök Isten áldj meg minket..."

Viszont a gimnázium már Bonyhádhoz kötött és a konfirmálásom is már itt történt, így abba az ifjúságba épültem be. A Bonyhád és Gyönk közötti hidakról nem csak én tudok mesélni, hanem Krähling Dani bácsi is, (akinél konfirmáltam) hiszen Gyönkön született és lakott sokáig, de erről talán egyszer bővebben egy másik bejegyzésben... 

Túllépve az érzelgős nosztalgián, a sok programjuk közül most az egyik nyári tábor kerül terítékre. Idén 15-en vettek részt összesen a felsős és ifis korosztálynak szervezett találka keretein belül Keszőhidegkúton a "Találkozások házában". (a helyről bővebb leírás itt)

"Többnyire már évek óta visszajáró kis magot egészített ki egy-két új arc, akiknek nagyon örültünk. Sok-sok szép élményt élhettünk át megint együtt és az esős idő ellenére Zsolt bácsi zsenialitásának köszönhetően még a tábortűz sem maradt el."

Végezetül még egyszer: vasárnap 10-kor Kossuth rádión evangélikus istentisztelet Gyönkről. A későbbiekben reméljük még olvashattok a gyönkiek és a fasori gyülekezet között kialakult barátságról, hídról is. A honlapjuk frissességét pedig az Airwaves is megirigyelné :). http://gyonk.lutheran.hu/





A.B. hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése