2012. március 14.

Bemutatkozunk: A bobai ifi

Kedves Fiatalok!
A mai napon ismét egy bemutatkozó cikket írunk, ezúttal a bobai ifiről. Boba egy Kemenesaljai falu, Celldömölk közelében. Bár lakossága nem éri el az ezret, mégis népes evangélikus ifjúsággal büszkélkedhet. :) Az írást Rosta Izabellának köszönjük, aki a Pápai Református Gimnázium idén érettségiző tanulója. Fogadjátok nagy szeretettel!



2010 szeptemberében Bobán is elindultak Kendeh Laci vezetésével az ifjúsági órák. Nagy lelkesedéssel vettük a kezdeti akadályokat. Bár gyerekkorunktól kezdve ismertük egymást, együtt nőttünk fel, mégis idő kellett ahhoz, hogy összeszokjon a banda.
Péntek esténként találkozunk a gyülekezeti teremben, úgy 15-en szoktunk lenni. Az elmúlt egy évben minden alkalommal feldolgoztunk egy-egy témát. 2010-ben a kapcsolatok témakörön belül feszegettünk néhány kérdést. Emellett azonban sokszor előfordul, hogy játszunk, filmet nézünk, karaokeezunk, gitározunk, zenélünk az ifin. Gyakran megtörténik, hogy éjszakába nyúlik az esti program.

Az utóbbi, immár másfél évben számos programot szerveztünk együtt. Első közös alkalmunk az ifi hétvége volt Csöngén, Anita és Laci erre a hétvégére egy külön csapatépítő játékot talált ki, illetve rakott össze.
2011-ben aztán jött az igazán nagy megpróbáltatás, a Tamás mise, ez nagyon sok szervezésbe került, sokat készültünk rá. A póló nyomtatástól, szendvicskészítéstől, asztal, illetve székcipelésig minden az ifi feladata volt. Végül is sikerült ezt is áthidalnunk, és úgy gondolom, hogy nagyon jó ünnepet tudhatunk magunk mögött.


Ezt követte a 2011 májusában létrejött Y’s Men tagjainak avatása. Ez az egyesület azért jött létre, hogy az ifjúsági munkát támogathassa, itt olvashatsz róla bővebben. Erre az istentiszteletre is szolgálattal készültünk, illetve az azt követő eseményen a Dániából érkezett küldöttség tagjaival együtt énekeltünk, és beszélgettünk.
Szintén 2011-ben tartottuk az első húsvét hajnali istentiszteletünket, amin szintén az ifi tagjai is szolgáltak a liturgiában. Terveink szerint, idén is így ünnepelve várjuk majd, hogy húsvét hajnalán felkeljen a Nap.

Számomra, és talán mondhatom, hogy a többiek számára is fontos az ifi. Nem csak azért, mert a pénteki alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy egymással hetente találkozhassunk, hanem azért, mert az áhítatok, egyházi alkalmak kapcsán lelki töltődésben is részünk lehet.


R.I. hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése