2011. december 13.

Bemutatkozunk: A Budavári Ifjúság Kör

Ebben a bejegyzésben Kövecses László mesél a Budavári Gyülekezet pezsgő ifjúsági életéről. Jó olvasgatást!

Ifjúsági körünk a Budavári Gyülekezet közösségébe tartozik. Különlegesen szép templomunk és a Vár által nyújtott történelmi környezet önmagában is sajátos légkört jelent számunkra. Székhelyünket a Lelkészi Hivatal épülete alatti teaháznak nevezett pincehelyiségben tartjuk. Ez elsőre talán elég ijesztően hangzik, de aki eljön, az láthatja, hogy itt nem dohos falak szürkéllenek, hanem bibliai témájú, humoros falfestmények pompáznak.


Mint a legtöbb evangélikus ifibe, ide is konfirmáció után szokás becsatlakozni. Azonban a legváltozatosabb vallási és családi háttérrel is érkeznek hozzánk sokan. Van aki itt lesz evangélikussá, van aki itt lesz hívővé, tehát kizáró feltételeink nincsenek. Csak annyi, hogy legyen érdeklődő a jövevény, hogy mi megismerhessük őt. Felső korhatára ugyan lenne a péntek esti ifinek – merthogy mi gimnáziumi ifi vagyunk hivatalosan – de a társaságnak már a fele egyetemista. Ilyen összetartó csapat vagyunk!


A korosztályi különbségből fakadó nehézségeket azzal hidaljuk át, hogy két külön csoportban beszélgetünk az általunk összeállított témákról. Játékosan azt mondhatnánk, hogy van egy Bölcs Bagoly kör és egy Sajtkukac kör. Egyébként a két csoport között van átjárás az adott személy hangulatától, érdeklődésének mélységétől függően. Az idősebbik csoport teljesen önszervező módon működik, alkalmanként más-más tagjának témavezetésével.

Péntek estéken túl is voltak és vannak nagyszabású programjaink. Elsősorban a 2010. év nyarán tett finnországi testvérgyülekezeti látogatásunkat emelhetném ki, amelyen harmincnyolcan vettünk részt. Feledhetetlen élményt jelentett mindannyiunk számára ez a buszos túra. Hasonlóképpen jó angulatúak a június végi hittantáborok, amelyeken az egész fiatal korosztály ott van.


Bizonyos években adventi vásárt is szerveztünk a várba látogató turisták számára, amely némi pénzt is hozott a konyhára. Művészeti szempontból azonban legnagyobb teljesítményeink a zenés színdarabok! Lelkészünk, aki profi gitáros, két musicalt is írt régebben. Az egyik Illés próféta életéről, a másik Jézus Krisztus passiójáról szól. Mindkettőt előadtuk már, Kőszegen a Szélrózsa találkozón és a finnországi Kouvolában is vendégszerepeltünk.

További rendszeres programjaink az őszi ifis hétvége Nagyvelegen, és az előszilveszteri együttlét a Várban vagy Kemenesmihályfán. Ezen alkalmakkor szoktunk találkozni soproni testvérgyülekezetünk tagjaival is.
Összejöveteleinket tehát pénteken esténként 6 órakor tartjuk a Budavári Egyházközség alagsori teaházában. Minden érdeklődőt szeretettel várunk énekléssel és áhítattal egybekötött beszélgetéseinkre!

További információ: http://www.budavar-ifi.gportal.hu/

Kövecses László
az ifi tagja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése