2012. április 19.

Színes ajánló 3.5 - Recept, Tudomány, Sport, Evangélikusság, Élet-halál

Mások tollából c. rovatunk harmadik ajánlócikke kicsit sokszínűre sikeredett. A sporttól kezdve a tudományon át egy evangélikus rendezvényről és még egy receptről is írunk. Ebben a rovatban mindig általunk olvasott, vicces, érdekes vagy tanulságos cikkeket gyűjtünk össze, amelyeket arra érdemesnek gondolunk. Ha ti is találtok valami érdekes cikket, szóljatok bátran nekünk is.:)




Bibliával a kezében sprintelt
Az Úr napján szerezd meg
Ezt a cikket a Népsport archívumában találtuk, amely a sport és a vallás híres találkozásairól ír, például hogy az olimpiák hőskorában többen is bojkottálták a vasárnapi versenyszámokat a 3. parancsolat miatt. Ez egyik futó taktikája pedig ez volt az 1924-es párizsi olimpián: „Az első kétszázon olyan gyorsan futok, ahogy csak tudok. Aztán a futam második felében Isten segítségével még gyorsabb leszek.” Edzőjével gondolom hosszas elemzések után választották ezt a variációt…



Az Univerzum skálája
Ezt a lebilincselő programot nemrég mutatták nekem, amely egy állítható méretarány segítségével az ismert legkisebb (10^-35 méter) hossztól az ismert Világegyetem méretéig (10^27 méter) mutatja be "az Univerzum skáláját". Többek között megtudhatjuk belőle, hogy mekkorák a kvarkok, az atomok, a vírusok, a baktériumok, az állatok, az emberi építmények, az üstökösök, a kisbolygók, a bolygók, a csillagok, a Tejút, a galaxisok, és az egész Világegyetem. Ajánljuk mindenkinek, nagyon érdekfeszítő szórakozás. http://htwins.net/scale2/


Megálló Istentiszteletek
"A Megálló egy olyan közösségi élményt kíván megteremteni a belváros és mindennapjaink forgatagában, ahol a keresztény fiatalok Isten színe előtt megpihenhetnek, és Nála feltöltődésre, útmutatásra lelhetnek. A hagyományos istentiszteleti liturgiát olyan interaktív elemek és a résztvevőket is megszólaltató dramatikus játék egészíti ki, mely az életből vett drámákat jelenít meg és elemez aprólékosan az Ige fényében." Minden hónap első vasárnapján kerül megrendezésre, az eddigi négy élménybeszámolói at evangelikus.hu-ról:
Március: Botrány vagy siker? Harag vagy megalkuvás? - Koczor Tamás
Február: Párbeszéd Istennel - Benkóczy Péter
Január: Benkóczy Péter
December: Solymár Péter


Mit bánnak meg leginkább a haldoklók
"Külföldön élő barátom hívta fel figyelmemet február elején egy cikkre a Guardian újságban: The Top Five Regrets of the Dying. Azóta is hatása alatt vagyok. Bronnie Ware ausztrál nővér írt egy könyvet a fenti címmel, aki évek óta haldokló betegeket kísér életük utolsó három hónapjában. Megkérdezte őket, hogy mit sajnálnak leginkább elmúlt életükben, mit tettek volna másként. Újra meg újra ugyanazok a válaszok hangzottak el."


Recepttipp - Túrós kuglóf
Az idei tavaszi félévben Ausztriában tanulok, ahol az egyik kedvenc ételemmé a túrós kuglóf (Topfen Gugelhupf) lépett elő. Itthon az ALDI-ban lehet kapni, vagy meg is lehet csinálni aki vállalkozó kedvű. Nem bánjátok meg! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése