2012. március 20.

Ajánló 2.4

Ezúttal "MÁS TOLLÁVAL" című rovatunkba írtunk. Ezt az időszakban más oldalakon olvasott, valamilyen szempontból érdekes cikkek ajánlására hoztuk létre. Fogadjátok tehát a második adagot!
Kulcsszavak: Szingliség, Keresztény-ellenesség Európában?, A világ legfiatalabb mesekönyvírója és Proresszív Liberális Kereszténység.



A szingliség súlyosan káros az egészségre
Egy újabb cikk a házasság jótékony szerepéről, társadalmi felmérések, a hosszú élet és a jó házasság kapcsolatáról. Pl. Tudtad, hogy "a gyermektelenség vagy a társtalan élet fontosabb egészségkárosító tényezők, mint az ismert magatartási kockázati tényezők – dohányzás, kóros alkoholfogyasztás, elhízás- együttvéve"? Vagy, hogy "a válás nagyobb valószínűséggel következik be azok között, akik a házasságkötés előtt már együtt éltek, akiknek nincs gyermekük és akik nem vallásosak." Meglepő tények következnek.

Fokozódik a keresztényellenesség az EU-ban
A világért sem akarnánk politizálni, de ez a cikk megállított picit a mindennapos hírolvasás közben. Egy nagy-britanniai bíróság döntése értelmében Angliában a munkáltatók megtilthatják a kereszt hordását és elbocsáthatják a feszület viseléséhez ragaszkodó alkalmazottaikat. Európa hagyományosan keresztény értékrendje már nem az első alkalommal van leszavazva. Angol forrás: itt.



Nagykovácsiban lakik a világ legfiatalabb mesekönyv írója?!
Még csak 5 éves, óvodás, de már saját könyvvel büszkélkedhet Szigetlaki Júlia Lilla, akinek a napokban jelent meg első mesekönyve „Lilimesék” címen. Az ifjú mesekönyv-író által elmesélt és saját kezű rajzaival gazdagon illusztrált 72 oldalas könyv négy meséjével a legkisebb korosztályt szólítja meg. Szigetlaki Júlia Lilla – Óvodás: 2006. február 22-én született, Nagykovácsiban él szüleivel, nagyszüleivel és Hanna nevű 2 éves kistestvérével. A nagykovácsi Kispatak óvoda Zsebibaba csoportjába jár, óvodai jele a pöttyös gomba. Nagyon szeret babázni és rajzolni.


Itt mindenkinek helye van, aki elfogadja, hogy itt mindenkinek helye van!
Ebben a cikkben Körmendy Petra beszél arról, hogy milyen progresszív liberális kereszténynek lenni, valamint fél éves maastrichti egyetemi lelkészségi élményeiről. Egymás befogadása, legyen az bárki, krisnás, buddhista, zsidó vagy meleg, fontos ismérv; vagy a hierarchiák nélküli egymás mellé rendelt kereszténység formája. Nem kell egyetérteni, sőt :)... Azonban jó tudni, hogy a világban egy-egy helyen (csak) ilyen van, valamint megismerni mások véleményét is. "Aki énhozzám jön, én azt semmiképp ki nem vetem." Olvasásra ajánlom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése