2015. február 2.

Ismeritek a Pegy.hu zenekart?

Nagy szeretettel ajánljuk ezt a szimpatikus, pesterzsébeti zenekart, akik ma bemutatkoznak nekünk. Hallgassátok meg őket, minden hónap második vasárnapján, a pesterzsébeti templomban tartott családi istentiszteleten. Így írnak magukról:



Zenekarunk nagyon egyszerű céllal indult útnak a 2014 elején: a pesterzsébeti gyülekezetben családi istentiszteleteken a dicséreteket vezetjük. Koncert helyett inkább az együtt éneklés és a dicsőítés került tehát fókuszba. Mindig arra törekszünk, hogy a dicsőítésben az evangélium üzenete tisztán és egyszerűen hangozzon el. Gyülekezetünkhöz nagyon sok fiatal tartozik így kovácsolódott össze a zenekar is azokból, akik szívesen énekelnek "új éneket". A kórus 10-12, a zenekar 5-6 főből áll. Havonta három próbát tartunk és egy szolgálatunk van minden hónap második vasárnapján. 

Sok éneket alkalomról alkalomra előveszünk, hogy a gyülekezet is megtanulja a dalokat, és velünk együtt énekeljék. Hogy megkönnyítsük a "tanulást" tavaly felvettünk egy tucatnyi éneket, amit a gyülekezeti tagoknak és érdeklődőknek ingyen osztogattunk. A lemez hangzóanyagának egy része elérhető itt: (https://soundcloud.com/pegy-hu-band) Fontosnak tartjuk, hogy az énekeskönyvi énekeket is feldolgozzunk, és ezekkel is közelebb hozzuk egymáshoz a generációkat. Hagyományos értelemben vett koncerteket nem szoktunk szervezni, ezért ha velünk akarod dicsőíteni az Istent, gyere el családi istentiszteletünkre a Pesterzsébeti Evangélikus Gyülekezetbe :)


2 megjegyzés: