2012. december 5.

Filmajánló: A legszebb ajándék


Bár nincs ugyan karácsony, én mégis megajándékozottnak tartottam magam, miután megnéztem az egyik video megosztó portálon A legszebb ajándék című amerikai filmet, ami Jim Stovall The ultimate gift című műve nyomán készült.

A nagyhatalmú olajmágnás, Red Stevens halála után a hátramaradt pénzéhes családtagok az örökségén civakodnak. A mindeddig önző és költekező életet élő unoka, Jason Stevens is csak mielőbb meg akarja kapni a részét, hogy tovább folytathassa fényűző életvitelét. A pénzéhez azonban csak akkor juthat hozzá, ha előtte teljesíti a nagyapja végrendeletében megadott 12 próbát, vagy ahogy ő nevezi: ajándékot. A fiú kénytelen elvállalni a feladatot, amely során új barátokat szerez, és ahogy elkezd átalakulni az addig megszokott értékrendje, fokozatosan ráébred, hogy létezik a pénznél sokkal hatalmasabb ajándék is.

Jó, rendben van, néhol talán kicsit szirupos ez a mozi, de mindezzel együtt rengeteg mély gondolat és érzés kavarog benne, ahogy bemutatja, hogy egy elkényeztetett fiatalember Jason – miközben mindent megtesz azért, hogy elnyerje az apai nagyapja által nekiszánt örökséget – miként nyer sokkalta többet egy rakás pénznél. Hiszen fiúból férfivá, emberré válik, miközben barátokra, szerelemre, önmagára és a saját útjára lel. 

Link: http://www.youtube.com/watch?v=whtADRcRolk 

Gazdag Zsuzsa szegedi ev. lelkész, hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése