2012. február 14.

Ajánló 1.3


Első "MÁSOK TOLLÁBÓL..." kategóriába tartozó cikkünkben három linket szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani. Ezért is találtam ki Furfang Gyuri módjára, hogy legyen a neve Ajánló 1.3. Kissé erőltetett, de sebaj, nincs 2 óra gondolkozás után hirtelen jobb ötletem :)




Kezdjük is rögtön egy kis ökumenikus cikkel. Idén Budapesten rendezik a Genfest nevezetű találkozót, amire már most lehet jelentkezni egészen május végéig. Hogy mi is ez az egész fesztivál? Erről itt olvashattok:


Érdekesség, hogy mottónak a "Let's bridge" szlogent választották, ami magyarul "Építsünk hidakat". Lehet hogy pereskedés lesz belőle, mert ellopták az ötletünket, bár ez fordítva is lehetne :) Igazság az, hogy nem lopott senki senkitől semmit, egyszerűen csak megegyeznek a célok és ugyanarra gondoltunk. De szép!

***
Elindult heti rendszerességgel az m1-en vasárnaponként 10:45-től, ismételve az m2-n szintén vasárnaponként 13:45-től egy evangélikus ifjúsági műsor, amit ajánlunk mindenki figyelmébe




***
Végül pedig egy focis szurkolói blogon akadtam egy érdekes cikkre. Szaúd-Arábiában meghurcoltak egy focistát azért, mert látszott rajta a Jézus tetkója. Ez több morális kérdést is felvet: egyrészt terjed az iszlám egész európában és azt várják, hogy mi elfogadjuk őket, miközben ők képtelenek erre, másrészt hogy fog kinézni Jézus képe, ha megöregszik a focista?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése