2011. november 29.

Ötlet: Te jönnél játszani?

Van egy játék, ami már nincs... Sajnos. Pedig a facebookon 81.233-an lájkolták a csoportot és 212-en beszélnek róla még ma is annak ellenére, hogy 1999-ben lehetett utoljára a TV-ben szurkolni a mieinknek. Volt egy játék, ami híressé tette Gundel Takács Gábort és Borbás Marcsit. Volt egy játék, ami miatt elhittem, hogy fontos dolog kötelet mászni.
Hogy erről miért írunk a blogon? Mert van egy álmom...

Nem tudom már, hogy miért vagy mikor, de egyszer nagyon eltévedtem a Youtube videói között, míg nem azon kaptam magam, hogy a citromsárga magyaroknak szorítok édes nosztalgiázás közepette. Pár perccel később pedig jöttem a blogra szerkesztgetni valamit és valahogy ez a két különböző dolog összeállt a fejemben egy kissé őrültnek tűnő ötletként.

Na de mi is volt a célja a Játék Határok Nélkülnek? Különböző nemzetiségek vicces játékokon keresztül versenyezzenek és ismerkedjenek másokkal. Az alapötlet szerint a németeket és franciákat ezáltal akarták közelebb hozni egymáshoz a II. világháború után. Ugorjunk egyet az időben (további részletek a Wikipedián), a sikeridőszak, ami 1993-tól és 1999-ig tartott, valódi céljai között már az EU tagok összekovácsolása és a külsősök bevonása szerepeltek. Utóbbi annyira jól sikerült, hogy pl. a magyarok háromszor is a legjobbnak bizonyultak.

Na de mi is az álmom. Az evangélikus fiatalok blogját elsődlegesen azért hoztuk létre, hogy megismertessük egymással a fiatalokat. Ifjúsági csoportok, gimnáziumok, zenekarok, Luther szakkollégium, a célközönség adott. A kérdés csak az, hogy lenne-e igény egy Evangélikus Játék Határok Nélkül-re? Balaton parti Szélrózsa, ami egyrészt tökéletes helyszínt adna a vizes JSF feladatoknak, másrészt amúgy is lesznek sport programok. Hát itt kapcsolódik össze a fejemben a JSF és a Szélrózsa. (November 30. a határidő annak, aki szeretne a Szélrózsán fellépni valamivel!) Szerintetek lenne rá igény? 

Természetesen legfőképp költségessége miatt kivitelezhetetlen sok olyan játék, ami a TV-ben látható volt, viszont sok más vicces sorversennyel, szurkolással élvezetessé lehetne tenni egy ilyen programot. 
Emlékszem 2006-ban a szolnoki Szélrózsán a bonyhádi ifink csapata 2. helyezett lett a focibajnokságban, de ennél fontosabb, hogy megismerkedhettünk sok más csapattal, pl. a pécsiekkel is, akik elsők lettek.

Sajnos a szarvasi Szélrózsán mondjuk ki: katasztrofálisra sikerült a focibajnokság megszervezése és hát tény, a JSF  sokkalta nehezebb feladat lenne, de nem lehetetlen. Ugyanakkor a foci, röpi, kosár bajnokságok nagy hátránya is egyben, hogy sokszor lemaradnak a résztvevők a fontos programokról. Talán úgy is megoldható lenne egy ilyen nagyobb szabású rendezvény, hogy kevesebb szimultán program abban az idősávban, több résztvevő bevonásával, mert be kell látni, hogy a hiába szeretek nagyon focizni, a lányokat nem köti le annyira, ami érthető, viszont a JSF nemtől független és vicces. Szóval a csapatépítés és a közösségek közötti kapcsolatok erősítése lenne a cél, na és persze a móka és a kacagás. Ha lenne rá igény, lennénk páran, akik segítenénk megszervezni, ezt garantálhatjuk :) Várjuk a véleményeket...


Pár link, ahol még bővebben lehet olvasni a játékról:




A.B. hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése