2012. szeptember 8.

Útravaló: Elengedni a sértődöttséget

Mai útravalónk egy rövid, ámde velős írás. Gondolkodjunk el együtt sértődöttségeink, megbántottságaink kezelésén: Egyszerű dolgunk lenne, ha valamiféle memóriatörlés segítségével, neadj'Isten a megbocsátással elfeledhetnénk mások iránti sérelmeinket, haragunkat és a jézusi módon tudnánk még ellenségeinket is szeretni. Talán ha valóban hiszünk Jézusnak, akkor a Szentlélektől kaphatunk ez irányú segítséget. Utána biztosan sokkal jobb lesz! 
Meg kell értenünk, hogy minden olyan alkalom, amikor arra van kísértésünk, hogy megsértődjünk, vagy felhúzzuk magunkat, tulajdonképpen a hitünk próbája. Péter azt mondja: „Kedves barátaim, ne érjenek benneteket meglepetésként ezek a mostani szenvedések! Ezeknek az a célja, hogy kipróbálják a hiteteket. Ne gondoljátok, hogy valami szokatlan történik veletek!" (1 Péter 4:12) Minden alkalom, amikor egy kapcsolat meg van próbálva lehetőség arra, hogy Isten munkája megdicsőüljön bennünk, bizonyságként azoknak, akik figyelnek minket, miközben elszenvedjük a bántásokat.

Életünk viharait kezelhetjük egy helyes vagy egy helytelen módon. Amíg nem vált nyilvánvalóvá számomra, hogy a Szent Szellem által micsoda erő lakozik bennünk, hívőkben, hogy a helyes dolgot tegyük, addig nem tudtam helyes módon kezelni a bántásokat.

Jézus tanítása szöges ellentétben áll a világ tanításával. Ő azt tanítja, hogy a vihar közepette is békességünk lehet. Képzeld csak el, milyen nagyszerű lenne, ha bármi is történne, teljes békességed lenne!

Jézus azt mondja nekünk: „Figyeljetek rám! Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok. Hatalmatok (fizikai valamint mentális erőtök és képességetek) van az ellenség minden ereje fölött” (Lukács 10:19). Azt is megígérte, hogy semmi sem fog ártani nekünk. Ha hatalmunk van az ellenség fölött, akkor arra is hatalmunk (fizikai és mentális erőnk) van, hogy mások bántásain felülkerekedjünk. Jézus megadja nekünk a szükséges erőt, hogy helyesen bánjunk az emberekkel.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése