2012. február 6.

Összegzés a januárról - 10.000 fölött.

"Január, január
Mindig hócsizmában jár
Jégbajusza, jégkabátja
Zúzmara a jóbarátja."

Bár idén a január elég hószegénynek és enyhének bizonyult, helyenként 10 fok fölötti csúcshőmérsékletekkel is az országban, az utóbbi (és elkövetkező) néhány nap bőségesen pótol minket hóval, faggyal, hideggel. Ennél azonban sokkal jobban foglalkoztat minket jelen cikkünkben, hogy (immár hagyományunkhoz híven) sorba vegyük az oldalon megjelent írásokat, változásokat, eredményeket.


Mint a címben is olvasható, január 30-án átléptük a 10.000-es látogatás számot. Ezt a bal oldali sávban ti is láthatjátok. Ez annak köszönhető, hogy az év első hónapjában több, mint 3000 kattintást kaptunk, ez rekord az eddig hónapokhoz képest. És mivel ezen a héten bekerültünk a KÖSZI hírlevelébe is, várhatóan ez a szám még jobban meg fog ugrani. Köszönjük szépen nekik is - köszi köszi! - és mindenkinek akik olvasnak, hirdetnek minket.

A legfontosabb újítás amivel kezdeném, hogy olvasói javaslatokra (na meg persze az egyre bővülő cikkmennyiségre tekintettel) úgy döntöttünk, hogy különböző aloldalakat hozunk létre, ahol tematizáltan elérhetitek az összes megjelent cikkünket, úgy mint "Bemutatkozók", "Zenesarok", "Útravalók", "Filmek", "Gondolatmorzsák". Eddig is próbáltunk kategóriák szerint írni, de most így még könnyebben áttekinthetők korábbi cikkeink. Bátorítunk mindenkit az olvasásukra, valamint amennyiben időtök és lehetőségetek engedi, küldjetek nekünk cikket bármelyik témában. Nagyon boldogok lennénk, ha egyszer csak kapnánk úgy cikkeket Tőletek, hogy nem személyes ismerettségek alapján írtok nekünk, hanem csak úgy egyszeri lelkesedésből!

A "Társoldalak" és "Programok" kategóriákban pedig evangélikus fiataloknak szánt címeket és aktuális programokat gyűjtöttünk össze. Amennyiben evangélikus témájú cikkeitek vannak más honlapokon, vagy programot szerveztek/tudtok róla, bátran küldjétek nekünk az eredményesebb, szélesebb körű reklám miatt is. Külön kérjük, hogy az evangélikus zenekarok fellépéseiről is küldjetek nekünk időpontokat előre, hogy azokat is hirdethessük olvasóinknak, Nektek! Itt jelenthetjük be azt az örömünket is (amelyet bizonyára legtöbben tudtok), hogy megújult a Szélrózsa honlapja is, valamint folyik a lázas készülődés a Szélrózsa előtalálkozóra február25-ére.


És akkor most vegyük sorba az Új év cikkeit: Bár már írtunk róla, de a gyönyörű képei miatt mégis a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2011-es "Egyház és iskola" című naptárának képeivel kezdeném. Még mindig 2011, Szilveszterre a Famous Lutherans (Híres evangélikusok) c. vicces énekkel léptünk át 2012-be a világvége évébe. A 2011-es már már számviteli pontosságú mérlegének elkészítése után egy filmajánlóval nyitottuk az évet. Mégpedig "Az égig érő fű"-vel. Az amerikai és más külföldi keresztény filmek mellett bizony érdemes lenne a régi hazai filmeket is nézni, szerintünk akár több jézusi gondolatot is tartalmazhatnak, noha még a régi rendszerben készültek.

Idei első vasárnapi útravalónkért Gyökössy Endre "Mai példázatai" közé nyúltunk, amikből terveink szerint gyakrabban fogunk történeteket közreadni. Áhítatainkat az "Elkésett BÚÉK"-kal kezdtük, majd a Vízkeresztről és a Megjelenésről írt cikk után a Zákeus történetét mai korba átültető "Zákeus a cseresznyefán" c. mesével folytattuk. Hétközben írtunk gondolatmorzsa cikket verssel a mosolygásról, valamint egy képzettársításról gyönyörű természetfotók és Sting - Fields of Gold (Aranymezők) száma alapján.


Januárra esett az ökumenikus Egyetemes Imahét, mely alkalmán 2 írást is közöltünk. Egyet egy személyes és történelmi példákon keresztül arról, hogy az ökumenizmus veszélytelen, sőt rengeteg pluszt adhat nekünk a többi ember megismerésén keresztül, ha félretéve bírálatainkat és olykor jogtalan sztereotípiáinkat a hitben való egységre törekszünk. A másikat pedig egy vendégírónktól, aki katolikus fiatal szemszögből foglalta össze gondolatait az összetartozásról egymás iránti alázatról, nyitottságról valamint az imádság fontosságáról is. Itt olvashatjátok ezt is. Végezetül pedig egy barátunktól kapott cikket ajánlunk, aki az idei tanévet Görlitzben, Németországban a lengyel határ mellett tölti önkéntesként egy alsó tagozatos iskolában, és buzdít mindenkit a lehetőségre, hogy jelentkezzen a jövő tanévre!

Ezekkel a cikkekkel kívánunk mindenkinek eredményes második félévet, munkát, hónapot.

Üdvözlettel: a szerkesztők: Gy. L., K. M., A. B. szerkesztők (akikhez lehet csatlakozni bárkinek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése