2012. január 2.

2011-es mérleg és 2012-es tervek



Bár már szavakban összegeztük a 2011-es évet, számokban még nem. Csak semmi rizsa: tömören és velősen... Ja és B.Ú.É.K mindenkinek!




Kerek 50 cikket sikerült kirakni az oldalra, az elsőt 2011. szeptember 9-én egy verőfényes csütörtöki napon. Kezdetben még kietlen puszta volt "blogunk", de idővel megtelt mindenféle szépséggel és gyönyörrel általatok. Általában kedd, csütörtök, vasárnap 3/7 zenei ritmusban jöttek a bejegyzések. Időnként ütemet törtünk - ahogy most is - de nagy májerségünknek köszönhetően mindig könnyedén visszatalál(t)unk ebbe a nem mindennapi zenei világba.

Olvasottságot tekintve mára már 7200 fölött vagyunk. A kezdeti hónapban még a szerkesztők oldalmegtekintését is számolta a "Blogger", de ha ezeket levonjuk, akkor is kb 6500 felett lennénk. Ez nem ennyi embert jelent, hanem ennyi kattintást, tehát ha egy ember 3 cikkre kattint, azt háromnak veszi.
Szeptember 634, október 1917, november 1820 és december 2595. (A január értelemszerűen hónap végéig változik). Ezek mellett a feedji és a sitemeter nevezetű oldalak is segítenek lemérni azt, hogy egy olvasó átlag hány percet tölt el az oldalon, illetve, hogy mi vette rá, hogy idekattintson. 
Összes időpont keresőszavai
Nem, nem látunk a fejekbe még ( :D sátáni kacaj), de azt látjuk, hogy facebookról, vagy egy egyházi oldalról jöttetek ide egy átvezető linkre kattintva, vagy esetleg közvetlenül beírtátok a böngészőbe, esetleg keresőbe.
Apropó keresőszavak. Sajnos nem írtam fel őket, de érdemes lett volna, mert némelyik nagyon érdekes. Az utóbbi egy hétről egy kis felsorolás: "Borbás Marcsi", "a szeretet szimfóniája a filmről", "a fodrász", "kozma temető", "afrika bennszülöttek", "makovecz imre munkái".

A legnépszerűbb cikkeket baloldali sávban is láthatjátok, de számszerűen a "Bonyhádiként a szegedi ifiben" 195 olvasottsággal az első. "EKE ifjúsági hétvége 173, Összegzés: Egy hónapja! 151. A szilveszteri cikkünk 8. az 50-es listán 139-cel, de ha így folytatjátok, akkor könnyen beelőzhet :)
A cikkek tömbösítése óta egyértelműen nőtt az olvasottság, így különösen is köszönjük ezt a tippet, és továbbra is várjuk az észrevételeket.

Két újítás is megfigyelhető a jobboldali sávban, amiről eddig még nem szóltunk: a kereső, ami a blogon belül segít eligazodni, illetve az alatta lévő úgynevezett RSS. Ez az evangelikus.hu/ifjusag oldalon megjelenő legfrissebb 5 cikket mutatja. Reméljük ezzel is segítjük az együttműködést.

Összegezve az összegzést, szeretném, ha 2012-ben még több emberhez eljutatthatnánk üzeneteinket. Szeretném, ha alulról építkezve meg tudnánk erősíteni egyházunk öregedő, omladozó falait. Erősnek tűnhet az omladozó kifejezés, de én így érzem. Nem rombolni jöttünk, hanem építeni! (bár kétségkívül sokszor rombolni kell ott, ahova építeni szeretnénk) Nem könnyű feladat aktivizálni az embereket, az internet rengetegében normális, élvezhető, építő jellegű, fiatalos olvasnivalóval megcélozni és megtartani a mélyen tisztelt publikumot. Mégis úgy gondolom nem lehetetlen. Együtt, közösen sikerülhet!
Nagyon fontos az, ha többen megosztjátok, hirdetitek cikkeinket, írtok nekünk (evifjusag@gmail.com) vagy ha csak hozzászóltok, lájkoljátok őket. Nemcsak az olvasottságban fontos ez, mert maximum csak az egonak jók a magas számok, pénzt meg nem kapunk érte, hanem azért is, hogy erősödjenek a kapcsok közöttetek, közöttünk. Épüljön ki egy erősebb, megtartó háló, ami képes vonzani is fiatalokat.

További konkrét célunk, hogy a magyarországi evangélikus fiatalok gyűjtőoldala legyünk, ahol minden kapocs, minden info megvan. Nem szeretnénk mindenről hírportálszerűen beszámolni, hiszen az a lutheran feladata. Viszont el szeretnénk jutni az evangélikus gimikbe, sulikba és bővíteni szeretnénk a bemutatkozó ifik számát is. Továbbá minden evangélikus zenekart, írót, költőt is szeretnénk bemutatni idővel.
Hárman vagyunk szerkesztők, és bár fizikából tudjuk, hogy a három lábú dolgok a legstabilabbak, szívesen vennénk még mások csatlakozását is! Szeretnénk a programajánlót is bővíteni, ahova jelenleg még csak a KÖSZI hírlevélből vett információk vannak, de az evangélikus zenekarok fellépéseit is szívesen idevennénk például. Idén lesz egy Szélrózsa is, ahol minden bizonnyal összegyűlik az evangélikus ifjúság apraja-nagyja. Reméljük, hogy megerősít ez mindenkit Istenben és általa a közösségünkben, amiben mi is segítségre lehetünk.

A szilveszteri istentiszteleten "felolvasódott" Nagy László "Adjon az Isten" című verse, ezzel kívánnánk mi is mindenkinek boldog új évet!







A.B., K.M, Gy.L hídépítők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése