2011. november 2.

Aktuális és élménybeszámoló: EKE ifjúsági hétvége

Egy nagyszerű lelki programra szeretnénk felhívni a figyelmeteket a november 11-13-i hétvégére, Piliscsabán, az EKE (Evangélikusok Közössége az Evangéliumért) szervezésében. Az aktuális részletek a cikk végén. A továbbiakban a Pálóczi házaspár (szegedi ifjúság tagjai) ajánló írását közöljük.

Minden évben kétszer kerül megrendezésre evangélikus ifjúsági hétvége Piliscsabán, két korcsoport számára. A junior (18 év alatti) és a szenior (18 év feletti) hétvége. Ezeken a hétvégéken lehetőség van távol a hétköznapi gondoktól egy kicsit csendben lenni és Isten igéjére figyelni. A táborhely nagyon szép környezetben van. Korán reggel mókusok ugrálnak a fákon, ősszel gyönyörűek a levelek télen pedig a havas táj leírhatatlanul gyönyörű. A programok között vannak kötött áhítatos alkalmak és csoportbeszélgetések, de azért kikapcsolódásra, mozgásra is van lehetőség. Fiúknak foci, kirándulás a hegyre és ping-pong csaták.

Így történt ez a legutóbbi (tavaszi) hétvégén is, amikor a Tűzkeresztség: Isten munkája az életedben (Mt 3,11 alapján) volt a téma. Szó volt arról, hogy milyen tüzek vannak az életemben, és mik azok a dolgok, amik ezeket a tüzeket előidézhetik? 
A mai fiatalok élete nagyon sok ponton lángra lobbantható: féktelen bulik, nem megfelelően választott barátok, párkapcsolati krízisek és sorolhatnánk még. Ezek mind olyan útra vihetik az egyént, amelyről nehéz, önerőből nem is lehet visszakeveredni. Sajnos ezek a „szikrák” az egész életünkre kihatással vannak. És vajon tudod-e kedves olvasó, hogy a tűzzel nem szabad és nem érdemes játszani!? De van egy másik fajta tűz is. A Biblia ezt nevezi a Lélek tüzének.  Amely nem rombol, hanem fényt áraszt, reményt és kiutat ad. Isten igéje rámutat arra, hogy nem mindegy mi van a szívedben. Jézus Krisztusban már fiatalon valódi megoldást kaphatunk életünk nehézségeire, problémáira. És nem kell mást tennünk, csak mellette döntenünk!

A feleségemnek és nekem mindig sokat jelentenek ezek a hétvégék. Olyan jó Isten közelében lenni és az Ő vezetésére figyelni. 
Idén ősszel is lesz ifjúsági hétvége. 2011. november  11-13 között.  Szeretettel hívunk mindenkit. A téma: Áldást örökölhetsz! (1Pt3,9b)
Az interneten is lehet jelentkezni: eke.lutheran.hu. Itt már rögtön a főoldalon van egy link, ami a legközelebbi alkalom regisztrációjához vezet. 
Ha valakinek kérdése van, akkor nyugodtan írjon a paloczi.janos@gmail.com és a ferencz.nikolett@gmail.com címekre, és mi szívesen segítünk!

 Üdvözlettel: Pálóczi házaspár (Php) - hídépítők :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése