2011. december 1.

Gondolatébresztő: A Sátán terve

A mai napon egy Gondolatébresztő írást közlünk, Czakó Gábortól a Sátán tervét. Az időnk elrablásáról, fölösleges dolgokkal való töltéséről, valamint a Jézushoz fűződő viszonyunk elrontásáról. A nagy karácsonyi forgatag előtt ajánljuk mindenkinek szeretettel. Olvasd végig, különösen akkor, ha úgy érzed, hogy erre sincs időd! A Sátán találkozót tartott...


Sátán összehívta a démonokat a világ minden tájáról. A megnyitó beszédében ezt mondta:
"Nem tarthatjuk vissza a keresztényeket attól, hogy eljárjanak istentiszteleteikre. Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy egy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a megváltójukkal. Ha egyszer megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük. Úgyhogy engedjétek, hogy elmenjenek istentiszteleteikre, engedjétek, hogy magukhoz vegyék az úrvacsorát, de lopjátok el az idejüket annyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi kapcsolatot alakítsanak ki Jézus Krisztussal."
"Ezt akarom tenni", mondta a Sátán. "Eltéríteni őket attól, hogy megragadják a kapcsolatot a Megváltójukkal és fenntartsák ezt az éltető kapcsolatot egész napon át!"

"Hogyan tegyük ezt?" kiabálták a démonjai.
"Kössétek le őket az élet mellékes dolgaival és találjatok ki számtalan cselt, amikkel lefoglalhatjátok az gondolkodásukat", válaszolta ő:

a. Kísértsétek őket arra, hogy költsenek, költsenek, költsenek és kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön.
b. Győzzétek meg a feleségeket, hogy dolgozzanak hosszú órákat és a férjeket, hogy dolgozzanak 6-7 napot egy héten, 10-12 órát egy nap, így megengedhetik maguknak az üres életformát.
c. Tartsátok vissza őket attól, hogy időt töltsenek a gyerekeikkel. Ahogy a családok darabokra hullanak, hamarosan, az otthonaik többé nem lesznek biztonságos menedékek a munka nyomása alól!
d. Stimuláljátok túl az agyukat, hogy ne legyen képesek meghallani azt a 'halk, szelíd hangot.'
e. Csábítsátok őket arra, hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek...hogy hagyják bekapcsolva a tévét, videót, CD-lejátszót és a számítógépet az otthonaikban folyamatosan és gondoskodjatok arról, hogy minden üzletben és étteremben a világon nem biblikus zenét játsszanak folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba és megtöri a kapcsolatot Krisztussal.
f. Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal. Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a vezetés perceibe hirdetőtáblákkal. Árasszátok el az e-mail postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.
g. Tetessetek sovány, gyönyörű modelleket a magazinokba és a tévébe, hogy a férjek azt higgyék, hogy a külső szépség a fontos és aztán elégedetlenekké váljanak a feleségükkel.
h. Tartsátok fáradtan a feleségeket olyannyira, hogy ne tudják éjjel szeretni a férjüket. Adjatok nekik fejfájást is! Ha nem adják meg a férjüknek azt a szeretetet, amire szüksége van, hamarosan máshol fogják azt keresni. Ez jó hamar szétszakítja a családokat!
i. Adj nekik télapót, hogy eltérítsd őket attól, nehogy megtanítsák a gyerekeiknek a karácsony igazi jelentését.
j. Adj nekik húsvéti nyuszit, így nem fognak beszélni az Ő feltámadásról és a bűn és a halál feletti hatalmáról.
k. Még ha el is utaznak pihenni, tegyetek arról, hogy hajszolják ott is túl magukat...hogy kimerülten térjenek vissza. Tartsátok őket túl elfoglaltan ahhoz, hogy kimenjenek a természetbe és Isten teremtményeit csodálják. Küldd el őket inkább vidámparkokba!, sporteseményekre, színdarabokra, koncertekre és moziba.
l. Adj facebookot a fiataloknak, hogy cseppnyi szabad perceikben is egymás lépteit "lájkolják" tanulás vagy olvasás helyett, és hogy a személyes barátságaikat is felváltsák a virtuálisak.
m. Tartsátok őket elfoglaltan, elfoglaltan, elfoglaltan! És amikor lelki találkozóra mennek, nyugtalan lelkiismerettel fognak távozni.
n. Zsúfoljátok tele az életüket sok jó kifogással, hogy ne legyen idejük keresni Jézus hatalmát. Így egy idő után a saját erejükből fognak dolgozni, fel fogják áldozni az egészségüket és a családjukat egy elég jó cél érdekében.
Működni fog! Működni fog!

Mekkora terv volt! A démonok buzgón indultak teljesíteni a megbízatásukat, hogy a keresztények minél kevesebb időt hagyjanak Istenre és a családjaikra szerte a világon, hogy a Feltámadás ünnepe a nyúl és tojás ünnepe legyen, és hogy minél kevesebb idejük maradjon arra, hogy meséljenek másoknak arról, hogy Jézus hatalma hogyan változtatta meg az életüket.
Azt hiszem, a kérdés az, hogy sikeres volt Sátán ebben a cselben? Döntsd el te magad!

5 megjegyzés:

  1. ilyen satan fele dolgokban nem hiszek
    sőtt a papoknak sem.....
    az egyik reformatus pap erdelyből csirket szallitott , en hoztam a csirket es a dr. szarvas a. bp en
    a pénzt nem adta ide , pedig meg mnethettem volna a telki hazamat , o . v től és meg sem fizetett ki, most ha jol tudom brusszelben lett képviselő,
    a lényeg az anyam öngyilkos lett a fiam nem beszel velem...

    eljen a vallas

    VálaszTörlés
  2. en ugy gondolom az ember egy ertelmes lény es nincs szüksége ugynevezett hamis profetakra.
    sajat magad iranyitod sorsod nem pedig mas!!
    te tudod mi a jo es nem mas.
    satan nincs csak buta és önző emberek.!

    VálaszTörlés
  3. egy dolog biztos a tudas utani vagy és a tudas nagyon fontos.

    néha el kell tudni dönteni mit és hogyan szeretnél ez a fontos te döncs a sorsod felől.

    tanult és önzetlen embert meg nem lattam rosszul élni, ...
    kerdezni, keresni , tisztelni, megbecsülni, ez ami fontos
    és okos dolog.

    VálaszTörlés
  4. istenhez nem kell a templomba menni, mert az velem van mindig, bennem. a fűben , a faban, mindenben és bennem is.
    hisz allitólag sajat képmasara formalt bennunket
    mindig lehet vele beszelni hisz velunk van minden oraban percben.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Hadzsaláné!
    Isten az édenben volt együtt az emberrel folyton. A bűnbe esés után sajnos az ember elvesztette azt,a képességét (a bűn választja el) amire Isten teremtette az embert azt,hogy folytonos kapcsolatban legyen az ember teremtőjével. A bűn elválasztotta Istentől az embert, így nincs automatikusan az emberben.
    Hölgyem,hogyan is lenne önben az Isten amikor azt mondja,hogy állítólag, tehát nem hisz a teremtés kinyilatkoztatásában. Jézus amikor a kereszten függött, és mondja az Atyának én Istenem én Istenem miért hagytál el engem. Akkor valóban látszólag hagyta Isten Jézust magára, mert a bűnt amit az Úr Jézus magára vett az választotta el őt az Atyától. Ha Jézustól elfordult az Atya akkor tőlünk bűnös emberektől, miért csodálkoznak? De mivel Jézusban nem volt bűn így a halálnak nem volthatalma fogva tartani Jézus így harmadnapra feltámadott. Ő az aki képes az embereket megváltoztatni és kegyelmet adni, de az embernek kell közeledni és keresni az Urat, megváltóját. Ha az ember csak önmagában keresi az istent akkor rossz irányba megy,mert az ember bűnben született így az Isten nincs bennünk. csak a megtért keresztényekbe költözik be Jézus mondja aki befogad engem,azt is befogadja ki küldött engem,tehát az Atyát! Üdvözlettel egy 23-éve megtért hívő! Lakatos István

    VálaszTörlés