2013. július 9.

TEMPI Szegeden

Szegeden van egy egyedülálló kezdeményezés, egy 5 napos napközis tábor a hittanos gyerekeknek. Ilyenkor megmozdul az egész gyülekezet, a résztvevő fiatalok mellett az ifisek segítenek a lebonyolításban, az anyukák és nagymamák hoznak süteményt, készítenek ételeket, hogy senki ne maradjon testi-lelki táplálék nélkül. Erről írt most egyik szegedi ifisünk, Ocskó Márk. Fogadjátok szeretettel, utánozni is ér más gyülekezetekben. :)


A szegedi gyülekezetben már sokéves hagyománya van a TEMPI tábornak. Ezt a nevet kapta a hagyományosan június utolsó hetében megtartott gyerekfoglalkozásokkal egybekötött egyhetes napközis tábor, melyet a hittanosainknak tartunk. Az első 2005-ben volt, azóta idén már a kilencedszer gyűltünk össze a gyülekezet legfiatalabbjaival.

A tábor hétfőtől-péntekig tart, melyen minden évben van egy kijelölt téma, amit a kicsik-nagyok korcsoportok szerint beosztva dolgoznak fel négyszer a héten, a megmaradó napon pedig valahova a közelbe szervezünk egy kirándulást. Péntek délután pedig záró istentisztelettel zártuk a hetet, melyen az ovisok elpróbálhattak egy esküvői szertartást.

Idén legnagyobb örömünkre közel 50 gyerek volt, így szükség is volt rá, hogy mi, azaz a szegedi ifi tagjai segítsünk a lebonyolításban. Az egész napos kirándulás idén csütörtökön volt Mártélyra, ahol ugráltunk a kalandparkban, majd csónakáztunk és lovaskocsiztunk is. Kedden délután pedig egy kisebb kirándulás keretében a Szegedi Vadasparkba mentünk, ahol láttunk bemutatóval egybekötött fókaetetést is.

Természetesen az idei "tempi" is sikeresen zárult. Úgy gondolom, hogy a többi felnőtt és ifis segítő nevében is nyugodtan mondhatom, hogy a befektetett energiáért kárpótol minket az, hogy láthatjuk ilyen sikeresen megvalósulni az alkalmat, az örömöt a gyerekek és szüleik arcán. Biztatunk minden gyülekezetet, hogy tartson hasonló programokat!



Ocskó Márk hídépítő
(képek: Magyari Bettina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése