2013. július 2.

SZEVASZ

Szegeden 2010 óta létezik egy olyan focibajnokság, amelyben keresztény ifjúsági körök mérik össze tudásukat. A bajnokság a nevét - a szegény sorsú gyerekek segítéséről ismert - don Boscóról kapta, aki a szalézi szerzetesrend megalapítója is volt. Na de hogy jönnek ebbe az evangélikusok, talán nem nehéz kitalálni. Az idei év "Szevaszos" szerepléséről olvashattok ebben a cikkben.

A megalakulás óta, immár harmadik éve vesz részt a szegedi evangélikus csapat a don Bosco bajnokságban. Nevünk, a SZEVASZ, a Szegedi EVangélikusok Amatőr Szakosztálya rövidítéséből jön ki, mely Cserháti Sándor lelkészünk ötlete volt. A szervező Dóm katolikus gyülekezetének fiataljai mellett még 7-8 másik katolikus közösség, a baptisták, valamint mi szoktunk részt venni a bajnokságban. A helyszín az egyetem Hermann Kollégiumának műfüves pályája, mely nagyszerű lehetőséget biztosít az 5+1-es foci szerelmeseinek.


Idén az előkelő 5. helyezést szereztük meg a 10 csapatból, ami nem rossz, hiszen ősszel még a táblázat alsó felében szerepeltünk, ám a nagy tavaszi hajránk után (6 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség), még az utolsó forduló előtt is reális esélyünk volt a dobogóra. Végül két ponttal lemaradva a dobogóról és csak gólkülönbséggel a negyedik helyről, az 5. helyen zártunk.


A csapat tagjai a szegedi ifis fiatalok, akikkel gyakran fociztunk korábban is. Van köztünk lelkész, újdonsült apa, egyetemista, középiskolás, egyetemen tanító és már (mást) dolgozó ember is. Az eredményesség mellett a közösség formálásában is jelentős a bajnokság, hiszen szinte minden meccsünkön 3-4 ifis szurkoló buzdít minket. Reméljük jövőre még több győzelmet tudunk hozni nekik. HAJRÁ SZEVASZ!!!


Győrffy Lajos
Szevasz tag, hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése