2012. július 5.

Nyár van nyár!

Kedves Olvasóink!
Mai cikkünk a féléves munkánk összefoglalására íródott, benne megtalálhatóak a fontosabb cikkeink, történések az oldallal kapcsolatban!
Nyár van nyár! - mindenkinek tartalmas kikapcsolódást kívánunk a szabadban, ennek alkalmából mi is lazítunk egy kicsit, ami nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem jelentkezünk cikkekkel, de inkább csak alkalmanként heti 1-1 írással. Amennyiben Ti - Kedves Olvasók - küldötök nekünk nyári ifis élménybeszámolókat vagy bármilyen történeteket, továbbra is nagyon szívesen kitesszük az oldalra.



Kezdjük talán először a legfontosabbal! Az Evangélikus Fiatalok Oldala meghirdette első pályázatát, mely Zászlók készítésére buzdít minden kedves Szélrózsára igyekvő csapatot. Buzdítunk mindenkit, hogy vegyetek részt a pályázaton, a móka és közös alkotás mellett értékes ajándékok is várnak a legjobb zászlót elkészítő csapatokra. "Aképen járának tábort az ő zászlóik szerint" /Mózes/ Itt olvasható részletes felhívásunk!
Emellett aki még gondolkodik, hogy jöjjön-e a Szélrózsára, nagyon ajánljuk, hiszen a jobbnál jobb zenekarok (Csík, Echo, Miska, Korálsziget, Pekka Simojoki, Jónás és Jézus, Pécsi Gospel, Gábriel) mellett színes programok és persze a Balaton várja a résztvevőket! Jelentkezni a helyszínen is lehet, részletes program itt: http://gyio.hu/

Az elmúlt félévben már egyre több cikket kapunk Tőletek, aminek felettébb örülünk. Bemutatkozott a Nemescsói és a Bobai Ifjúság, valamint a Pax et Bonum Kamarakórus. A Linzi evangélikus gyülekezetről is írtunk egy ismertetőt, mivel én (Lajos) ezt a félévemet ott töltöttem cserediákként. Mutattunk be filmeket az Égig érő fű, az Életrevalók, az Isten a pokolból és a Sárkányok vannak került ezúttal terítékre. Ez utóbbit Juhász Orsi, új szerkesztőtársunk írta, köszöntjük Őt is köztünk.

Az ünnepek és egyházi rendezvények alkalmából is közöltünk cikkeket, időrendben haladva Ökumenikus imahét, Házasság HeteNagypéntek, Húsvét, Anyák napja, Mennybemenetel, Pünkösd és Pünkösdhétfő, Szentháromság ünnepe témákban, ezek közül többet Gömbös Tamás barátunk írt, akinek szintén nagyon köszönjük segítségét! Egyéb alkalmak között próbáltuk összeszedni a Titanic katasztrófa mai tanulságait, Márti a Ballagásról írta le gondolatait, élménybeszámoltunk a Szegedi Nyitott Templom Éjszakájáról és a Gábriel együttes külmissziójáról. Ajánlottuk a Köszi féle Megálló Istentiszteleteket, a nyár végi Genfest - fiatalok találkozóját valamint Programok menüpontunkban igyekeztünk mindig az aktuális, Evangélikus fiatalokat érintő egyházi és nem egyházi programokat hirdetni.
Útravalókkal majdnem minden vasárnap jelentkeztünk, Gyökössy történetekkel, Max Lucado és Lázár Ervin meséivel, melyek életünk értékeiről és értelméről szólnak. Beprogramoztuk a szeretetet miután kis Idő múltán a Gödörbe estünk. További történetek Útmutatók menünkben. :)

Új témaköröket is indítottunk, Videoajánlónkban elsőre a Kíváncsiság témakörét jártuk be. Vitaindító rovatunkban kaptunk cikkeket a környezetvédelemről és annak parodizálásáról, Isten hitünk különbözőségeiről valamint médiában való megjelenéseiről. Ezeknél a cikkeknél főként számítunk hozzászólásaitokra, megjegyzéseitekre, melyekre minden cikkünk után lehetőséget biztosít az oldal. Vicces rovatunkban a lelkészeknek olvastunk be, hogy mennyire messze vannak a tökéletestől.

Bármelyik témakörbe írhattok, küldhettek nekünk írásokat. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy akinek volna kedve beszállni szerkesztőként, vagy csak alkalmanként segíteni cikkek gyűjtésével és írásával az Evangélikus Fiatalok Oldalát, írjon nekünk az evifjusag@gmail.com címre. Mi is hasonló fiatalok és amatőrök vagyunk, az oldalt kizárólag azért hoztuk létre, hogy megismerjük egymást - evangélikus fiatalok - és egymás programjait, érdekes áhítat témáit, gondolatait.



Kívánunk mindenkinek pihenésben gazdag nyári szünetet, sok nyaralást, Szélrózsát, táborokat, fesztiválokat, koncerteket.

Üdvözlettel: az EFO szerkesztői (Győrffy Lajos, Antal Bálint, Koczor Márta és Juhász Orsi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése