2013. március 24.

Virágvasárnapi útravaló

A mai nap, Virágvasárnap ünnepén csak egy-két gondolatot hadd osszunk meg Veletek, fogadjátok szeretettel!
Mint bizonyára legtöbben tudjátok, vagy hallottátok ma a templomban, Virágvasárnap Jézus bevonulásának ünnepe Jeruzsálembe, mellyel kezdetét veszi a Nagyhét. Az emberek ujjongva fogadják, faágakat tesznek le elé, a legnagyobb tisztelettel, hozsannát énekelve várják a bevonulását. Pedig ez ugyanaz a tömeg, akik nem egészen egy héttel később a feszítsd meg-et ordibálja. Hogyan történhet meg ez?
Akit mindenki ünnepel, könnyű amellé/mögé beállni, és dicsőíteni. Pár nappal később viszont a megalázásában vesz részt a tömeg. Csordaszellem. Vajon velünk is megtörténhetne? Amikor olyan helyen vagyunk, ahol Istent dicsőítik sokan, mi is megtesszük. De ha az ellenkezője történik, nagyon nehéz kiállni szemben a tömeggel az egy-egy megalázottért.

Vonatkoztassunk el most Jézustól, hiszen amit egy-egy emberrel cselekszünk, azt tesszük Jézussal. Vajon sikerül-e kiállnunk megbántott társunkért az osztályban, iskolában, a megalázott helyzetben lévő testvéreinkért az utcákon, vagy akár a környezetünkért egy olyan világban, ahol mindenki eldobja amit el lehet.

Kívánok erőt mindenkinek, hogy virágvasárnapi ujjongással és lelkesedéssel fogadja a szívébe Krisztust egész évben, továbbadva mondanivalóját, cselekedeteit a világban.

Továbbá ajánlom szeretettel ezt az oldalt, ahol szinte napi szinten olvashatunk, nézhetünk érdekes, szívhezszóló képeket, igéket, ami talán segíthet fenntartani lelkesedésünket. Áldott Nagyhetet kívánunk! https://www.facebook.com/keresztenyxfiatalok?ref=ts&fref=ts

Gy. L. hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése