2012. július 25.

Élménybeszámoló: Zászlópályázat a Szélrózsán

Minket, EFO szerkesztőket, már május végén megcsapott a Szélrózsa szele. Mivel egy evangélikus fiataloknak szánt oldalt üzemeltetünk, eszünkbe jutott, hogy találjunk ki a közelgő Szélrózsára egy fiatalokat aktivizáló és egyben közösségépítő programot vagy pályázatot. Több ötletünk is volt, Bálint barátnőjének azonban cserkész múltjából beugrott, hogy milyen nagy élmény volt zászlót készíteni annak idején, aztán csapatokba sorolva büszkén lobogtatni az elkészült művet. Ez mindannyiunknak annyira megtetszett, hogy ebből már csak valami jó sülhetett ki. :)




Miután megálmodtuk a pályázatot, lázasan nekiláttunk a részletek kidolgozásának. Nem olyan könnyű ám egy zászlópályázatot kiírni.. Próbáljátok csak meg.. Ki szavazhat, mik a nyeremények (ez ugye a legfontosabb), egyáltalán milyen zászlókkal és hány fős csapatok vehetnek részt rajta? Amikor aztán a kezdeti stádiumból kiérve felvillantak előttünk a pályázatban rejlő nagyszerű lehetőségek, ötletünket megosztottuk először saját lelkészeinkkel, majd a sikeren felbuzdulva a Szélrózsa Tízekkel is, köztük Nórival és Mesterházy Balázzsal, akiktől reméltük, hogy az esetleges rábólintás mellé gyakorlati segítséget is kaphatunk. Ez szerencsére így is lett, nagyon tetszett nekik az ötlet, a szabályokat teljes egészében ránk bízták, támogattak minket és mindvégig kiálltak mellettünk. Ezt ezúton is nagyon köszönjük!


Mivel az oldalt kevesen szerkesztjük, több munka is hárult ránk, kitalálni és utánajárni az ajándékoknak, hirdetni mindenkinek és buzdítani a csapatokat a részvételre, nem utolsó sorban zászlót csinálni a saját ifinkkel. Szerencsére az ötlet sokaknak tetszett, így 9 csapat is benevezett a pályázatra. Név szerint a Bonyhádiak, a Büki Báb-kör, a Csömör Ifi, a Fóti Kántorképző egy csapata, Győr-Ménfőcsanak, Kaposvárról a KEFIR, a Kőszegi Ifi (akiktől nagyszerű bemutatkozó cikket is kaptunk, aminek később még volt jelentősége), a Szegedi Ifi és a Tésiek. Mindannyian nagyszerű munkát végeztek, szerencsére a csapatok egymásra szavaztak, így nem nekünk kellett zsűrizni, nagyon nehéz lett volna.. Gratulálunk mindenkinek!

A bemutatástól kezdve már könnyebb dolgunk volt, a bonyhádiak - akik biciklivel érkeztek 130 kilométerről - kerékpáros bevonulással kezdték a sort; majd egyesek egyenpólóban, mások kisgyermekeikkel kiegészülve mutatták be és meséltek pár szót az elkészült zászlókról. Aznap még egy dolguk volt a csapatoknak a bemutatáson túl, közönségszavazatokat kellett gyűjteniük, a tortából jégkrémmé változott fődíjért. Ennek többen is eleget tettek, a Fótiak 426!! aláírást szereztek, ezzel kiérdemelve a díjat. Itt kell megemlítenünk a Ménfőcsanakiakat, akik a vicces, Garfieldos zászlójukra szintén 300 fölötti aláírást hoztak, sajnálatos módon azonban ezzel mégsem érhették el a fődíjat. Legközelebb kárpótoljuk őket is. :)

A többi nyeremény az első három csapatnak Szélrózsás póló-utalvány, Szélrózsa-kötet és Gábriel CD-k voltak, ugyanakkor - mivel mindenki dolgozott - mindenkinek adtunk valamit, a 4-6. helyezetteknek ALDIs túróskuglófot (fél évig a kedvenc megunhatatlan édességem volt Linzben), a többieknek pedig egy nagy tábla csokit. Reméljük így senki sem távozott keserű szájízzel. :) A szavazás során az első helyen pontegyenlőség volt, itt a kőszegiek a bemutatkozó cikkért kapott pluszpontjaik miatt nyerték meg a versenyt.

Most pedig - mivel megérdemlik - mutassuk meg az összes elkészült zászlót, részben saját, részben a Szélrózsa oldalán talált fényképek segítségével. Így kívánunk szép nyarat, és buzdítunk mindenkit az EFO követésére, olvasására, küldhettek nekünk cikkeket is, bemutatkozásokat, élménybeszámolókat, gondolatmeneteket, áhítatokat, film- vagy könyv ajánlókat vagy bármit, amit megosztanátok másokkal.

Erős vár a mi Istenünk!



Csömör - CSEVI


Tés


Kaposvári ifi - KEFIR


Büki Bábosok
Győr - Ménfőcsanak

Szeged

Bonyhád


II. helyezett és közönségdíj: Fóti Kántorképző


I. helyezett - Kőszeg


Győrffy Lajos hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése