2012. június 15.

Köszi - itt megállhatsz!

Kedves Fiatalok!
Már többször ajánlottuk Programjaink között a Megálló istentiszteleteket, most azonban egy cikket is kaptunk az esemény egyik szervezőjétől, Haba Gábortól. Fogadjátok szeretettel, valamint gyertek el június 17-én vasárnap 18 órakor a Deák téri templomba. Egy kis Megállás mindenkinek kell! :)


Ma is, mint minden reggel ugyanabban az időben ébredtem fel: hat harminckor. Készülődés közben még reggelit készítettem családomnak, majd futás a buszhoz, a megállóba. Budapesten lakunk, van autónk, de a belvárosban nem tudok mindig jó helyen parkolni. Egyszerűbb tömegközlekedve.

Tudod mit? Örülök is! Akkor is, ha lakástól a munkahelyig egy óra és tizenöt percet utazom, három átszállással. A fel- és leszállások között és közben legalább van időm elmerengeni. Végiggondolom a napom, hogy ma mit teszek jobban, mint máskor. Mivel töltök több időt és mi az, amire csak másnap kerítek sort. Van időm megállni a rohanásban. Megállok térben és időben, kizárom a külvilágot és gondolkodom. Mire kell figyelnem, mihez lesz szükségem több akaratra, energiára, odafigyelésre… segítségre. Persze többször előfordult már velem, hogy elkalandozva ilyenkor rossz buszra, vagy villamosra szállok fel. Ekkor ijedten keresem a kiutat, majd saját figyelmetlenségemen derülve indulok vissza a kiinduló pontba, az eredeti megállóba. Az erre fordított néhány perces veszteségen túl más kár sosem ér. Újabb néhány perces utazás, és megérkezem! Ezúttal biztos vagyok magamban, mert ismerem az célt.

A megálló, mely egyszerre lehet induló, esetleg útba ejtett pihenő, de ugyanakkor az út végét is jelentheti. Mennyire fontos, hogy az adott pillanatban jól válassz magadnak következő járatot! Ha vársz, és nem ismered fel a cselekvés lehetőségét, akkor ott ragadsz. Ha rosszul döntesz, más útra térsz, akkor biztosan nem érkezel meg kellő időben oda, ahol várnak rád. 

Amikor az előző évben a KÖSZI csapatával – melyből többen a Deák téri evangélikus ifi tagjai is – közösen tervezni kezdtük interaktív istentiszteleti alkalmainkat, pont ez a választási kényszer jutott eszembe. Arra gondoltam, hogy nem csak napi közlekedésünk alkalmával jutunk olyan csomópontba, ahol helyes utat, járatot kell választanunk magunknak. Egész életünket meghatározzák döntéseink következményei, és itt, egy-egy rossz választással sokkal többet veszíthetünk, mint néhány elvesztegetett perc, melyet mondjuk ki, egyébként is beleszámítunk az utazásba. A veszteség sokkal több lehet ennél: életünk, családunk, jó vagy jobb élet lehetősége. 

Megálló néven 2011. december 4-én tartottuk az első istentiszteletet a Deák téren a gyülekezet lelkészei felkérésére, majd azóta minden hónap első vasárnapján a következőket. Sőt, áprilisban Kőbányán is szerveztünk egy Megállót! Szeretjük! Szeretjük mi, akik nagy kedvvel és erőbedobással készülünk, szervezzük, és szeretik azok is, akik velünk vannak és részt vesznek ezeken a tematikus alkalmakon.

Jó ilyenkor közösségben, elcsendesedve megállni, végiggondolni azt, hogy hol javíthatunk életünkön. Erőforrásaink témakörben eddig hat témát érintettünk az Isten és ember kapcsolatától egészen a párkapcsolatokig. Megtudhattuk, hogy mikor kell, vagy mikor lehet imádkozni Istenhez, hogy Isten mindig figyelemmel kíséri a hozzá szólókat. De tudjuk azt is már, hogy Ő lehetőséget ad kezünkbe. Utat, helyes utat mutat, azonban döntéseinket mi magunknak kell meghoznunk. Biztonságban vagyunk, mert a rossz választása esetén is segít bennünket és megadja a lehetőséget, hogy visszatérjünk a helyes járatra, melynek végső megállója ott van az Ő közelében.

Kérlek, gyere el Te is, és legyél velünk vasárnap, június 17-én a Deák téri evangélikus templomban a Megálló következő alkalmán, melynek címe: Példaképem, Jézus! A 18.00 órakor kezdődő istentiszteletünkön dr. Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin lelkész szolgál igehirdetéssel, valamint hallhatod a Megálló zenekarának feldolgozásában megszólaló ifjúsági énekeket. Vegyél részt az istentisztelet utáni szeretetvendégségünkön is! Ezt az alkalmat most kivételesen a harmadik vasárnap tartjuk, de szeptemberől ismét az első vasárnapokon várunk. 

A KÖSZI által szervezett és a Deák téri gyülekezet által támogatott interaktív istentiszteletről további információt találsz a KÖSZI honlapján vagy Facebook-oldalán.
Még képek itt!

Szeretettel várunk!

H. G. hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése