2012. május 3.

Videoajánló 1.0 - Kíváncsiság

Kedves Olvasók! Ezen a napon egy új témakörrel, a videóajánlóval nyitunk. Elsőre két videót mutatunk, mindkettő az emberi kíváncsiságot állítja középpontban. Az első egy pápuai őslakosokról készült videó, akik most láttak először fehér embert életükben. A második pedig egy belga kisvárosban játszódó, "mi történik ha megnyomod a piros gombot?" kérdés.


Elképesztő videófelvétel egy civilizációtól távol élő törzsről Pápua Új-Guineában, akik először érintkeznek fehér emberrel. A videón végigkísérhetjük, hogyan változik a kezdeti félelem, döbbenet és gyanakvás szemükben örömmé, ahogyan felfedezik: majdnem egyformák vagyunk.
1976-ban egy csapat felfedező Jean-Pierre Dutilleaux-val az élen került először kapcsolatba a primitív, Toulambis elnevezésú törzzsel Pápua Új-Guineában. A csapat tagjai még soha nem érintkeznek a külvilággal, és egyik sem látott fehér bőrű embert.

Az alábbi felvételen megtekinthetjük, ahogyan a kamera megörökítette ezt a csodálatos pillanatot: a törzs tagjainak rémült ugyanakkor kíváncsisággal teli reakcióját, majd a barátságos közeledést, s az apró felfedezések (tűzgyújtás, tükör, bicska) örömeit.


Forrás: http://www.csaladhalo.hu/cikk/szinek/elkepeszto-kepsorok-feher-ember-felfedezeserol-videoval
(Akit részletesebben érdekel, a youtubon 4 részes angol verziót találunk az alábbi keresőszóval:
First contact with the tribe Toulambi (by Miri) - Part 1/4 - English)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Második videónk egy európai kísérletről szól, mi történik, ha megnyomod a nagy piros gombot.

A TNT televíziós társaság nagy piros gombot helyezett el egy belga kisváros egyik útkereszteződésében, és igazi drámát ígért annak, aki megnyomja a gombot. A piros gomb csábításának legendásan nehéz ellenállni, a beígért dráma pedig nem maradt el.
Nézzék meg, mi történik, ha valaki megnyomja a nagy piros gombot!


Forrás: http://hvg.hu/napi_merites/20120411_a_nagy_piros_gomb

Reméljük a videóink elnyerték a tetszéseteket. Később még jelentkezünk hasonlóval!


A szerkesztők


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése