2012. március 1.

Élménybeszámoló: "SZÉLRÓZSA FOREVÖR"




Február 25-én került megrendezésre a nyári 9. Szélrózsa előtalálkozója Balatonbogláron. Koncertek sorban, áhítatok, kiscsoportos beszélgetések, előadás, gyerekeknek ugráló, KIE kávéház és spagetti. Kulcsszavakban ennyi, ugrás után meg egy bambi...



Mivel a rendezvényen nemcsak szemlélődő, hanem fellépő is voltam, hadd adjak most egy kicsit személyesebb leírást a találkozóról, hogy úgy mondjam a színfalak mögül.

Bár nekem a fonyódligeti lesz sorban az 5. Szélrózsa amin részt veszek, még sosem voltam egyetlen elő- vagy utótalálkozón sem, ezért nincs is összehasonlítási alapom. Csak azt tudom, hogy jól éreztem magam. Az épület nagyon szép volt, jólesett látni régi ismerősöket, beszélgetni velük, és belegondolni abba, hogy nyáron újra lesz Szélrózsa. Nem utolsósorban egészen fura érzés volt hazafelé megcsodálni, azt amit általában csak nyáron szoktunk. Igen, a Balatonra gondolok...


Az elején kaptunk egy szilikon karkötőt, amin az áll (remélem pontosan idézem :P): "SZÉLRÓZSA FOREVER" Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen sűrűn használja az idegen szavakat (én nem vagyok oda az angol szleng átvételéért), a lényeg, hogy fiatalosságra törekedtek, szóval "nájsz" :) Aztán karszalagválasztás történt, ami alapján alakultak meg délben a beszélgetéshez a csoportok, amiket többségében teológus hallgatók vezettek.

Zenéből nem volt hiány, fellépett az Agapé, a Boglári kórus, a Gábriel, a Korál-sziget és a Szélrózsa Band is. Áhítatot Czöndör István tartott az elején és Grendorf Péter a végén, előadásra pedig délelőtt Szemerei János jóvoltából került sor. Volt könyvvásárlási lehetőség, tolókocsi kipróbálás, KIE kávéház répával - amit sikerült kissé félreérthetően a publikum tudtára hozni :D - és helyi cserkészcsapat is, akik ebédet osztogattak.


Facebook üzenőfalakon illetve a lutheran.hu-n azt lehetett olvasni, hogy több száz fiatal volt, (van aki 300-at ír), számomra mégis elég kevésnek tűnt a létszám. A helyszínen mi is 300 körüli tömeget tippeltünk, de ha ezekből levonjuk a lelkészeket, szervezőket, teológus hallgatókat és a fellépőket, akkor azért a helyzet lehetne egy kicsit - hogy is mondjam - "kúúlabb". Persze mindenkinek örülni kell és bízunk benne, hogy lesz ez még több is! :)


Viszont nehéz lenne szó nélkül elmennem pár olyan dolog mellett, ami picit rontott a "heppi-fííílingemen", főképp, hogy Szarvason is ugyanez volt a szitu. Őszintén remélem nyárra elmúlnak ezek a hiányosságok, gyermekbetegségek.  Az előzetes megbeszélések ellenére nem volt kivetítő a helyszínen, (szerencsére tartaléknak vittük a sajátunkat, de mielőtt megérkeztünk, délelőtt így sem volt) és a hangmérnök sem tudta, hogy mekkora zenekarok fognak fellépni, így érthetően kissé ideges hangulatban volt, amikor szembesült vele, hogy például nincs elég vezeték ennyi emberre, pedig e-mailben előzőleg elküldtük a felállást. Aztán minden megoldódott, de addigra átestünk három agyérgörcsön, "sztrókon?".

A másik dolog ami pedig csak a közös szervezés kérdése lenne, hogy nemsokára kerületi ifjúsági napok lesznek, ami nagyon hasonló célközönséget céloz meg. Reméljük ez a mostani Szélrózsa-"előmeeting" nem fog tömeget elvonni a kerületi ifjúsági napoktól, hanem kellő lelki alapot ad majd a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt. Összességében elmondhatom, hogy számomra ez a mostani előtalálkozó legfőképp a találkozásoktól/beszélgetésektől marad emlékezetes. Ehhez a fajta érzéshez pedig elengedhetetlenek a korábbi közös élmények, amiket táborokban, találkozókon szereztünk. Én ebből merítettem, ettől lett felemelő az egész. Kívánom, hogy a kerületi ifjúsági napokon és nyáron a Szélrózsán is, sok fiatal tudjon hasonló közösségmegtartó élményeket átélni, hogy később hasonló cipőben járhassanak! :)

Végezetül egy kis videó. Több zenekart is fel akartunk venni, de a koncertünk után nemsokkal lemerült a kameránk sajnos :/



A. B. hídépítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése